2012. augusztus 17.

A körúti akadályok és biciklisek 2.

Az Oktogon és Nyugati tér közötti szakaszon mindkét oldalon, ez valahogy így alakult, rengeteg étkező hely van. Mindenki "teraszokat" csinált a járdákon, és táblákkal is hirdeti önmagát. A gyalogosok sok helyen libasorban haladhatnak, és jönnek, jönnek az egyre agresszívebb biciklisek. Ezek közül a megtermett férfiak és nők közül, akik "halált megvető bátorsággal és elszántsággal" valósítják meg a budapesti biciklis forradalmat (!), az a kedvencem, amelyik gázálarcban, vagy biciklis cicanadrágban teker a gyalogosok, járókelők között a járdákon. Kell az a feszülős naci, hogy suhanhasson... A gázálarc is (a nagy bukósisakkal), hiszen, tudjuk, szmogos-büdös a pesti levegő. Szeretem, amikor bevásárló szatyrokkal a kezemben kell utat engednem: egyszerűen az erőfölény alapján kénytelen vagyok félrehúzódni a pimasz, hozzám képest nagy és veszélyes biciklis elől. Ő ui. az erősebb - itt, a járdán...

Ők - a többséggel ellentétben - miért tudják, hogy hol a helyük?

Állandóan résen kell lenni, nem lehet ám lazán bámészkodni, kirakatokat nézni, elmélázni,  s utána hirtelen, "meggondolatlanul" és óvatlanul hátra lépni, irányt váltani, a sarokról kifordulni, az  üzletből kilépni stb. Ez egy másik szégyen az utóbbi években, hogy hagyták így elpimaszodni a bicikliseket - a járdáinkon! A posztkommunista dzsungeltörvény egy másik kis megnyilvánulási formája.

Egymás után biciklisek jönnek össze-vissza

Kerülgetni kell ide-oda állandóan. Most nincs itt biciklis

De 1-2 percenként jön egy

Látható, hogyan kell majd kerülgetni jobbra-balra

Aki erre engedélyt ad a Terézvárosban, az nem itt lakik...

Itt is mindig biciklisek jönnek... Az az asztalsarok, a pincér, a fagyis, jaj!

Szemmérték nélkül is látható a hely szűkössége. Ez itt maga az életveszély


Nyugati pu. előtti forgatag, áruda a bejárat előtti járdán

A Nyugati téri tömegben is "bátran" bicajoznak cicanacis sportos férfiak


A távolban már látható a közelgő biciklis; figyelni kell a járdákon

Itt már csak libasorban. Terasz, táblák mindkét oldalon, gyalogos, biciklis.

Szinte hasal, fekszik a hölgy azon a "versenybringán" - tekintete a földre szegezve

Bátran, gyorsan, sportosan





Idős ismerős hölgyet elütött egy biciklis, amelyik jó nagyot esett, hogy valami jó is legyen a történetben. Elesett az idős hölgy is, nagyot és szerencsére hasra, és ezért nem lett belőle combnyaktörés, és ezért nem lett halál a vége. Mert abba bizony bele lehet halni idős korban. Előzni akarta hátulról egy barom  biciklis férfi a keskeny járdán. Rosszul mérte fel, és nem fért el. Beleakadt egy oszlopba, és lezuhant biciklistől a földre, félig rá az idős hölgyre. Úgy hogy csak óvatosan ezekkel a taplókkal, mert sokuk ostoba és ügyetlen ám! Hiába a sportos szerkó, kopasz fej, trendi cucc, vagy bukó. Aki a járdán biciklizik gyorsan, sportból szlalomozva a gyalogosok között, megállásra, félrehúzódásra kényszerítve őket, és mindehhez nem kisgyerek, hanem felnőtt, az veszélyes. Valakiknek le kéne már zavarni őket a járdákról. A képek ünnep előtti csütörtök délelőtt készültek. El lehet képzelni, milyenek ezek a járdák csúcsforgalomban, délután.