2012. június 23.

Kertész utca (a Fészektől a Rákóczi út felé)

Ez is a körúttal párhuzamos utca. Ebben található a Fészek Klub. Elindul az ember a napsütéses utcán, és húgy után húgy, csorgás és por, homok, piszok, szemét, illetve fekália. Érdekes módon, itt kevesebb volt az utóbbiból, mint más, hasonlóan a körúttal első párhuzamos utcákban. Utálok nyáron szandált hordani, mert ilyen utcákon járok, ilyen járdaszéleknél kell átkelnem a túlsó oldalra, ilyen homokot és port, vagy szétporladt kutyaszart fúj a langyos nyári szellő a lábamra... 

Vizelet, pisi, húgy mindenütt a belvárosi utcákban

Hogyan süllyedhetett a budapesti embernek a tisztaságról alkotott fogalma, a tisztaságra és rendre való igénye ennyire, de ennyire le? Hogyan voltak képesek a város mindenkori vezetői ezt a mentális pusztítást zavartalanul véghezvinni? Hogyan tehették azt meg bármi ellenállás nélkül, hogy megszüntették az utcák takarítását: seprését és locsolását? Hogy eltüntethették a szemetes tartályokat, és a belvárosban megengedték minden büntetés, de akár egy ejnye-bejnye nélkül az embereknek, hogy ürüléket ürülékre halmozzanak a kutyáik miatt? Hogyan maradhat ez büntetlenül, változatlanul? Hová fog ez még süllyedni?

Mikor kap már észbe a mostani városvezetés? Meddig fogják még ők is ezt a mindent elnéző, mindent megengedő, semmit nem büntető magatartást folytatni? Meddig fogják még a város új vezetői is a várost egy fertő mocsokheggyé alakító magatartást hallgatólagosan támogatni?! Meddig fogják még ők is ezt az európai fővárost tovább rohasztani? Élhetetlenné tenni? Mikor fogják már észrevenni, hogy mit tettek az elődeik, és mit folytatnak ők maguk?